Stichting Present stroopt de mouwen weer op

ARNHEM - Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Dat is de missie van Present. "Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden wij de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement."

"Na de zomerstop zijn we in Arnhem weer begonnen en de eerste projecten zijn al klaar. Zo konden onlangs een paar vrijwilligers een eenzame vrouw met weinig middelen en zonder netwerk en financiën helpen om de tuin weer begaanbaar te maken. Wil je iemand helpen die normaal gesproken niet in beeld is? Jij mag zeggen wat je wil doen en wanneer. Meldt je aan met jouw gezin, bedrijf, vriendengroep of kerk en we maken er iets moois van!" Aanmelden via www.stichtingpresent.nl/arnhem.

Vogelexpositie 

DUIVEN - Vogelvereniging Witropaka uit Duiven en de Vogelvriend uit Zevenaar houden dit jaar voor het eerst een gezamenlijke tentoonstelling op 12, 13 en 14 november in het schuttersgebouw aan de Visserlaan 35 in Duiven. Er zijn onder meer kanaries, tropische vogels, wildzang, forpussen,  kleine en grote parkieten.
Er is een verkoopafdeling waar leden vogels te koop aanbieden. Verder showen leden van de prachtvinkenclub SAP&PA hun vogels. De organisatie verwacht ongeveer vierhonderd vogels. De tentoonstelling is 12 november alleen open voor leden en inzenders. Op zaterdag 13 en zondag 14 november is iedereen welkom vanaf 10.00 uur.

Themaviering 
Olvékoor

ARNHEM - 'Groter dan ons hart' is het thema van de viering zondag 14 november van het Olvékoor in de Waalse Kerk aan de Gasthuisstraat 1 in Arnhem. Het gaat hier om het tweede deel van het boek Job waarin Job zich tegen de verdrukking in zich staande weet te houden en trouw blijft aan zichzelf. Hij staat open voor een ander Godsbeeld en leert anders te kijken naar zichzelf en de schepping. De viering waarin teksten en liederen van Huub Oosterhuis elkaar afwisselen begint om 10.00 uur. Na afloop koffie en ontmoeting.