Inzet tekstwagens voor inbraakpreventie

ARNHEM - Nog tot en met 8 november komt u op verschillende invalswegen tekstwagens en lichtkranten tegen met daarop informatie over inbraakpreventie. 

"Het is bedoeld als een geheugensteuntje om een inbraak tijdens de donkere dagen te voorkomen. Samen dragen we dan bij aan het veilig wonen in de stad en de wijk", aldus de gemeente Arnhem.

Wanneer de nachten langer worden, zijn er meer inbraken. Op de wagens en lichtkrant staat de tekst: 'Geef inbrekers geen kans. Bel 112 bij verdachte situaties.' te lezen. De tekstwagens zijn te vinden langs vier enkele uitvalswegen en op elektronische informatieborden door de stad.

"Doe ramen dicht, licht aan en uw deur op slot als u weggaat. Ook als u maar heel even weg bent", geeft de gemeente als advies.




"Het is belangrijk dat iedereen zich thuis en in de wijk veilig voelt. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis en doet wat met het gevoel van veiligheid. Zeker daar waar het een inbraak betreft in de eigen woning maar ook in de straat of buurt. Door bewust te zijn van de risico's en alert te blijven bij verdachte situaties helpt u mee uw buurt en wijk veiliger te maken. Samen maken we ze het niet te makkelijk."