Gratis deelnemen aan Crossfit lessen

'Iedereen moet kunnen werken aan zijn of haar fitheid'

ARNHEM - "Iedereen moet kunnen werken aan zijn of haar fitheid. Dit werkt het beste als je het doet onder professionele begeleiding en daarom hebben we besloten om elke zondag Crossfit lessen te geven", aldus VITality Experience, een Arnhemse stichting gericht op preventie en gezondheidsbevordering. 

De Crossfit lessen worden gegeven op basis van Dana. "Dana is een principe uit de Boeddhistische traditie en betekent vrijgevigheid. Daarnaast is Dana een uiting van samenhorigheid. Vitex opleider Danielle van den Broek: “Corona heeft helaas nog te vaak een polariserende uitwerking. Wel of niet vaccineren, afschaffen van beperkingen en afstand houden van elkaar creëert verdelingen en daar worden we als samenleving niet beter van."

Lessen op basis van 'Dana': vrijgevigheid  

De oplossing van Vitex is samen bewegen in de bossen van Arnhem-Noord bij de Stenen Tafel. Van den Broek: “Vaak vinden mensen de drempel nog te hoog. 'Ik weet niet of ik fit genoeg ben', 'ik ken de oefeningen niet' of 'kan ik dat wel betalen' zijn vragen die ik veel hoor. Wij willen de drempel verlagen en iedereen mee laten doen. Daarom vragen we géén vergoeding alleen een bijdrage op basis van Dana.” 

Na de les krijgen de deelnemers een Open Tikkie waarbij ze ervoor kan kiezen om een vrijwillige bijdrage te geven. Dit is niet verplicht. 

Verzamelen op de parkeerplaats van restaurant De Steenen Tafel aan de Weg achter het bos 1 in Arnhem. Voor meer informatie stuur bericht naar: info@vitex.nu.