Sprookjesfiguren van de Eusebius

ARNHEM - Wethouder Bob Roelofs neemt woensdag 10 november een boekje in ontvangst over de strip- en sprookjesfiguren die zich op de toren van de Eusebiuskerk bevinden. Het is geschreven door Michel Vreeling, zoon van beeldhouwer Henk Vreeling, maker van de beelden. Het boekje gaat over de achtergrond, de beelden zelf en vooral de rel en discussie die in 1962 ontstond over de keuze voor niet religieuze beelden. Met foto's, afbeeldingen en artikelen wordt een nieuw licht geworpen op de beelden en de affaire. Het boekje is te koop bij de VVV en de Arnhemse en Velpse boekhandels.

Prijsuitreiking 
De Johnny

ARNHEM - In Het Posttheater in Arnhem wordt vrijdag 12 november de eerste De Johnny uitgereikt, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten 8 euro via www.posttheater.nl. De prijs bestaat uit een trofee en geldprijs van 10.000 euro, waarvan 2.000 euro bestemd is ter stimulering van een opkomende podiumdichter naar keuze van de winnaar. De genomineerden voor De Johnny 2021 zijn: Ellen Deckwitz, dichter en columnist, Rodaan Al Galidi, dichter en auteur, en Babs Gons, spoken word-dichter en organisator van podiumpoëzieprogramma’s. Tijdens de avond treden de genomineerden op en stellen zij de door hen gekozen talenten aan u voor: Jasper Albinus (gekozen door Ellen Deckwitz), Veronique Efomi (gekozen door Babs Gons) en Ildikó Snijders (gekozen door Rodaan Al Galidi). 

Bach cantates  

DOESBURG - Op zondagmiddag 14 november 15.30 uur is er een cantate concert in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Op het programma staan drie cantates, namelijk Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 140), Herr Christ, der einge Gottessohn (BWV 96) en Wachet! betet! betet! wachet! ( BWV 70). Bach schreef meer dan 300 vooral kerkelijke cantates (zangstukken) die tijdens de kerkdienst werden gebruikt. Het Luthers Bach Ensemble uit Groningen voert bovenstaande juweeltjes uit. Kaarten zijn alleen te bestellen via www.stidomu.nl , kosten 27,50 € per stuk en voor donateurs 25 € inclusief een drankje in de pauze. 

Persberichten aanleveren

ARNHEM - Heeft u een persbericht voor redactie Arnhemse Koerier? Ga naar www.arnhemsekoerier en klik op Nieuws aanleveren.