De revival van de Britse koormuziek in de Nieuwe kerk

Het Arnhemse kamerkoor Novo Cantare brengt op zaterdagavond 13 november het concert ‘My spirit sang all day’ in de Nieuwe Kerk te Arnhem. Een welluidende en boeiende revival, met medewerking van Irina Levin, piano. 

Want het koor biedt in dit concert een programma met een klein retrospectief op de revival van de Engelse koormuziek in de grofweg 100 jaar tussen 1850 en 1950. Met een selectie van mooie wereldlijke en geestelijke muziek waarin de eigenheid van iedere componist tot uitdrukking komt. Zoals van Pearsall, Stanford, Parry, Bairstow, Vaughan Williams en Britten. Elgar krijgt de plaats die hem toekomt met een grote cyclus voor koor met virtuoze pianobegeleiding. Maar ook presenteert het koor, o.l.v. Frans van de Loo, onder de noemer Nieuwe oogst vijf korte stukken van studenten van Andries van Rossem van de afdeling compositie voor Film en Theater van ArtEz. 

Het concert in de Nieuwe Kerk (voorheen Opstandingskerk) aan de Rosendaalseweg 505 te Arnhem begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te reserveren via info@novocantare.nl 

Entree € 15  / € 10  (studenten, jongeren), kinderen onder de 12 gratis. Pinnen mogelijk.

Meer info: www.novocantare.nl