Snuffelen tussen kunst.
Snuffelen tussen kunst. Foto:

Boeken- en kunstmarkt in Bakermat

ARNHEM - Wijkcentrum Bakermat in Arnhem Noord (voorheen Diaconessenkerk) vormt woensdag 10 en zaterdag 13 november het decor voor de jaarlijkse Boeken/muziekmarkt en zaterdag is er ook een Kunstmarkt waar circa 30 Arnhemse kunstenaars hun kunstwerken te koop aanbieden. Beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Dit jaar is de opbrengst van de boeken en muziek voornamelijk bestemd voor de herinrichting van het wijkcentrum. Vanwege de lopende verbouwing kan alleen van de hoofdingang aan de Izaak Evertslaan 11 gebruik gemaakt worden. Voor rolstoelgebruikers betekent dit voor de boekenmarkt dit jaar in het souterrain een beperkte toegankelijkheid. Op zaterdag is er een bescheiden horecavoorziening gepland. Vanwege de RIVM richtlijnen moeten de bezoekers hun QR code (coronacheck) of vergelijkbaar bewijs kunnen tonen. Meer info:www.facebook.com/KunstverkoopArnhem.

Vesperdienst in 
de Koepelkerk

ARNHEM - In de Koepelkerk in Arnhem is zaterdagmiddag 13 november van 17.00 tot 17.45 uur een vesperdienst. Het thema is ‘Liefde is het enige’. In de dienst is er ruimte voor Bijbellezing, koor- en samenzang, gebed en stilte. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Koepelkwartet. De Koepelkerk is te vinden aan het Jansplein 60 in Arnhem. Toegang vrij.

Vrouwenkoor Klankkleur zoekt zangeressen

ARNHEM - Vrouwenkoor Klankkleur is weer voorzichtig begonnen met samen zingen. Het koor is op zoek naar versterking. Als je interesse hebt en kennis wil maken, bezoek dan de open repetitie op donderdag 18 november. Klankkleur zingt in de Jenaplanschool de Sterrenkring aan de Blekerstraat 2 in Arnhem (Spijkerkwartier). De open repetitie start om 20.00 uur. Als je die avond niet kunt komen, kun je je altijd aanmelden om bijvoorbeeld een paar repetitie-avonden mee te maken, om te bepalen of het koor iets voor jou is. Aanmelden via Tineke Teeuwen, tel. 06-37553541.

Optreden van BluesBreakers

ARNHEM - Zondag 14 november komen de BluesBreakers voor een concert naar Café Atlanta Arnhem. Het concert begrint om 18.00 uur, de toegang is gratis. De BluesBreakers is opgericht in 1995 door een van de Nederlands bluesmannen van het eerste uur, Dik Korving (gitaar en zang). De band is eigenlijk een doorstart van de White Bluesband, die al vanaf de jaren ’70 de bluespodia in Europa onveilig maakte. De band heeft in de loop van de jaren vijf albums uitgebracht. Sinds de introductie van de Nederlandse Blues top 100 aller tijden in 2015 staan de BluesBreakers ieder jaar met meerdere nummers in de lijst. De band’s uitvoering van Mercury Blues staat steevast in de Top 5.

Vogels spotten

ARNHEM - IVN RijnWaal verzorgt op zondag 7 november de wandelexcursie vogels spotten in Meinerswijk. Het gezelschap gaat op zoek naar krakeenden, smienten, kuif en wilde eenden en verder allerlei kleinere en grote standvogels en wintergasten. De excursie start om 08.30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats bij de Steenen Camer, Hannesstraatje 2 in Arnhem. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Concert 'DUISTER'

NIJMEGEN - Vocaal Ensemble Consorte zingt vrijdag 12 november het programma 'DUISTER' in de Petruskerk aan de Schependomlaan 85 in Nijmegen. Aanvang 20.15 uur, entree 12,50 euro. In dit concert komt de nacht tot leven in oude en nieuwe noten. Van weemoedige Bennetts en Gustav Holst tot Runestad en de Antiphonen van Arvo Pärt. En de adembenemende Hymn to Saint Cecilia van Benjamin Britten.