v.l.n.r. Sonja Meijer en Hanneke de Jong (Ideeënmakelaars) Annet Elzinga (Praktische Zaken) en Josee Briaire (Adviesbrigade). (Foto: Zefanja Hoogers)
v.l.n.r. Sonja Meijer en Hanneke de Jong (Ideeënmakelaars) Annet Elzinga (Praktische Zaken) en Josee Briaire (Adviesbrigade). (Foto: Zefanja Hoogers)

Kennisplatform Stadskracht Arnhem wil stad levendiger en initiatiefrijker maken

Algemeen

ARNHEM - StadskrachtArnhem.nl is een online kennisplatform dat ondersteuning en inspiratie biedt voor Arnhemse bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties die Arnhem mooier, leefbaarder, socialer en veiliger willen maken. Het vernieuwde platform is online.

Wat vind je op StadskrachtArnhem.nl?  Op het kennisplatform staan inspiratieartikelen en handige informatie voor Arnhemmers die een bewonersinitiatief starten of een vrijwilligersorganisatie runnen. De artikelen snijden verschillende thema’s aan waar Arnhemmers met een initiatief tegenaan kunnen lopen, zoals: ‘Hoe richt je een stichting op?’, ‘Bij welke fondsen kan ik financiering krijgen?’ of ‘Hoe maak je een projectplan?’ Initiatiefnemers Praktische Zaken, Ideeënmakelaars en Adviesbrigade: “Mooie ideeën moeten gevoed worden, anders gaat het enthousiasme al snel verloren.”

Voor èn door Arnhemmers

Het platform zet laagdrempelig in op kruisbestuiving en wil een levendig klimaat aanmoedigen én behouden. Arnhemmers kunnen er deskundigheid delen, zodat niet iedereen het wiel opnieuw uit hoeft te vinden. Als de bezoeker van het platform er met de gevonden informatie zelf niet uitkomt, kan ook rechtstreeks contact opgenomen worden per mail of telefoon en word je gekoppeld aan de juiste persoon.

Alle informatie op één plek

De initiatiefnemers zijn allen organisaties die vrijwilligersorganisaties of bewonersinitiatieven vanuit hun eigen expertise ondersteunen. Zij voorzien met deze website in een behoefte om de informatie, die nu versplinterd op diverse sites staat, te bundelen. 

“We nodigen iedereen uit bij te dragen en suggesties te delen, zodat het platform breed gedragen wordt en steeds meer mensen van dienst kan zijn, om Arnhem levendig en nog initiatiefrijker te maken.”