De John Frostbrug in Arnhem . (Foto: Arjan Almekinders Fotografie)
De John Frostbrug in Arnhem . (Foto: Arjan Almekinders Fotografie)

Gunning Groot Onderhoud John Frostbrug Arnhem

Algemeen

ARNHEM - Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud aan de John Frostbrug in Arnhem definitief gegund aan de combinatie Mobilis bv - Iris Industry Solutions nv. 

De werkzaamheden starten in juni 2022 en duren naar verwachting tot september 2022. De brug zal na het onderhoud 30 jaar vrij zijn van groot onderhoud.

Gunning

Rijkswaterstaat heeft de combinatie Mobilis bv - Iris Industry Solutions nv geselecteerd, omdat deze het beste scoorde op de selectiecriteria planning, prijsstelling en robuustheid van product en proces. Door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige materialen (robuust) ten behoeve van de uitvoering van het werk zal de brug weer 30 jaar vrij van groot onderhoud zijn.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen het repareren van het betondek, het vernieuwen van de voegovergangen, het asfalteren van de brug en het schilderen van delen van de John Frostbrug. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen juni en september 2022.

Hinder voor het verkeer

In de zomer 2022 ondervindt het verkeer op de John Frostbrug gedurende 3 maanden hinder van de werkzaamheden. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren wordt de Nijmeegseweg over de John Frostbrug 6 weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes beschikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. 

Samenwerken 

Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem werken samen aan het groot onderhoud van de monumentale John Frostbrug. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol van brugeigenaar en de gemeente Arnhem vanuit de verantwoordelijkheid voor het wegverkeer en mede eigenaar van de brug. Groot onderhoud is nodig, zodat ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk blijft. Onderhoud kan niet altijd zonder overlast voor weggebruikers en omgeving. Rijkswaterstaat en de gemeente Arnhem proberen in overleg met de omgeving hinder zo veel mogelijk te voorkomen.