Online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Inwoners van Arnhem kunnen woensdag 17 november van 19.30 tot 21.00 uur weer meedoen met de online workshop ‘Kachel stoken met minder overlast’.  De workshop is onderdeel van het project Schone Lucht Arnhem. Deelname is gratis, aanmelden via www.natuurenmilieugelderland.nl/schoneluchtarnhem.

In de workshop komt onder andere aan bod wat goed hout is, hoe je de kachel goed aanmaakt, wanneer je wel en niet moet stoken en het aanbod aan katalysators. De workshop is bedoeld voor kachelstokers die geen overlast willen veroorzaken. Uit de feedback van de deelnemers blijkt dat ook ervaren stokers veel van de workshop opsteken. 

“Het verbranden van hout veroorzaakt fijnstof, wat ongewenst is voor het milieu en de gezondheid. Door goed te stoken kunnen deze klachten verminderd worden. Nog beter is het om helemaal geen kachel te stoken, maar als je het dan doet, doe het goed. Met deze workshop krijgen de deelnemers tal van tips om de overlast te beperken en minder schadelijke stoffen uit te stoten”, aldus Natuur en Milieu Gelderland.