Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem gaat aan het Brandenburgseplein en Kleefseplein in totaal 456 woningen renoveren.
Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem gaat aan het Brandenburgseplein en Kleefseplein in totaal 456 woningen renoveren.

Arnhemse woningcorporatie start renovatie 456 appartementen

Algemeen

ARNHEM - Woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, SW Vastgoedverbetering, Achter de Voordeur en de klankbordgroep (bewoners) hebben donderdag 28 oktober de vlag gehesen bij de flats van het Brandenburgseplein en Kleefseplein. Het markeerde de start van een renovatie- en verduurzamingsproject.

“De 456 appartementen zijn aan onderhoud toe. Volkshuisvesting combineert dit met duurzaamheidswerkzaamheden. Als we klaar zijn, hebben alle woningen energielabel A. Ook gaan alle woningen van het gas af. Er wordt straks elektrisch gekookt en het warme water komt via de stadsverwarmingsleidingen”, aldus de woningcorporatie. 

Betrokkenheid bewoners

“Volkshuisvesting heeft dit grote project voorbereid sámen met bewoners. Er is een klankbordgroep gevormd waar regelmatig overleg mee is. De input van bewoners, bijvoorbeeld tijdens het ontwerpproces, is erg waardevol. Om eventuele overlast te verzachten staat er een tent bij de flats en zijn er logeerwoningen.”

Woning

In alle woningen worden de elektra- en rioleringsleidingen vernieuwd. Daarnaast komt in elke woning een nieuwe stadsverwarmingsleiding en een glasvezelkabel te liggen. Wanneer er in woningen verouderde badkamers, keukens en toiletten aanwezig zijn, worden deze ook gerenoveerd.

Algemene ruimten

De hoofdentrees van de flats worden vergroot en gemoderniseerd. Naast het uitgebreide schilderwerk, worden alle vloeren en trappen voorzien van nieuwe bekleding. Er wordt op de begane grond van de flat een multifunctionele ruimte gerealiseerd. Verder worden de liften vernieuwd.

Afbeelding