Nieuwe dirigent voor harmonieorkest Koninklijke Rosendaalsche Kapel

Algemeen Kort nieuws

ROZENDAAL - Willy Beudel is de nieuwe dirigent van de harmonie van de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK). Hij neemt het stokje over van Michel Jalink. “In Willy Beudel heeft de KRK een goede kandidaat gevonden om ons orkest weer aan de muziek te krijgen na de corona lockdown”, aldus KRK.

Al op 7-jarige leeftijd begon Willy met musiceren bij de harmonie in Oud-Zevenaar. Na het behalen van alle HaFa diploma’s op klarinet ging hij verder met het ontdekken van andere instrumenten en het dirigeren. Op zijn zestiende stond hij al voor zijn eerste blaasorkest. Na het afronden van zijn diploma HaFaBra-directie ging hij als fulltime dirigent aan de slag. Op dit moment is hij naast de Koninklijke Rosendaalsche Kapel ook dirigent bij Seniorenorkest De Vriendenkring (Oost Veluwe en IJsselstreek) en Christelijke Muziekvereniging Crescendo in Hengelo (Gld.).

Op de vacature voor een nieuwe dirigent kwamen 17 reacties binnen. Met zes kandidaten zijn online selectiegesprekken gevoerd waarvan er uiteindelijk drie voor een proefdirectie op de bok kwamen. “KRK koos uiteindelijk voor Willy Beudel vanwege zijn ervaring maar vooral omdat hij goed bij de vereniging past en de leden enthousiast waren over zijn proefdirectie.”

Uitdaging

Willy begint bij de KRK na een lange periode van ‘stilte’. “En dat is best een uitdaging. Het enthousiasmeren van leden om weer meer te musiceren vind ik voor nu het belangrijkst. Tijdens de lockdown en de strengere maatregelen is de motivatie om thuis te oefenen afgenomen, mede door het stilleggen van gezamenlijke repetities. Hierdoor ontbrak ook het doel om ergens samen naartoe te werken, er waren immers geen optredens mogelijk. Maar het kan weer! Daarom wil ik het vuur in de muzikanten weer laten branden. Een repetitie is geslaagd als ik het gevoel heb dat er iets is gebeurd, als er lekker gewerkt is. Maar ook als de muzikanten zelf beseffen dat ze weer een stap verder zijn gekomen met elkaar.”

Voor Willy betekent musiceren ontspanning door inspanning. “Ik hoop dat mensen zich meer realiseren dat muziek een belangrijke bijdrage kan leveren aan ontspanning in de hectiek van het dagelijks leven.”

Wil jij ook weer muziek maken? Neem dan contact op via de website of stuur een mail  naar secretariaat@rosendaalschekapel.nl. Of kom eens luisteren of meespelen tijdens een repetitie op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. 

www.rosendaalschekapel.nl