Museum Arnhem zoekt transgender en queer personen voor samenstellen nieuwe tentoonstelling

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Museum Arnhem en Julius Thissen zijn voor een nieuwe tentoonstelling op zoek naar transgender en queer personen die willen meedoen aan een residentie in het museum. Het project is toegankelijk voor iedereen die woonachtig is in Nederland, met een interesse voor kunst en uitwisseling. 

De geselecteerde personen vormen samen een public in residence en maken een nieuwe tentoonstelling in Museum Arnhem dat eind 2022 opent. De basis hiervoor is de collectie van Museum Arnhem die 25.000 objecten bevat met uiteenlopende werken over macht, liefde, identiteit en meer. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 1 december aanmelden via de website van het museum, waar ook meer informatie te vinden is.

Het museum stelt een vergoeding van 3.000 euro beschikbaar voor iedere deelnemer. De groep residenten wordt samengesteld door Nagaré Willemsen, Simon(e) van Saarloos en Julius Thissen met ondersteuning van medewerkers van het museum. Er is ruimte voor zes deelnemers.

Public in residence

Julius Thissen is kunstenaar, artistiek onderzoeker en begeleidt dit project in Museum Arnhem: ‘’In plaats van een ‘artist in residence’ kun je een ‘public in residence’ verwachten. Concept, samenstelling en ontwikkeling worden samen gedaan. Het is belangrijk dat transgender en queer personen de ruimte krijgen om te onderzoeken wat het museum voor hen betekent.”

Vernieuwing en uitbreiding

Museum Arnhem vernieuwt en breidt uit. Het museumgebouw aan de Utrechtseweg heropent in het voorjaar van 2022. Er wordt op dit moment gewerkt aan een spectaculaire nieuwe vleugel ontworpen door Benthem Crouwel Architects. De verbouwing van het museum is live te volgen via museumarnhem.nl/nieuwbouw. Of bekijk de verbouwing vanaf de looproute, geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur op de Utrechtseweg 87.