Jozefschool 100 jaar jong

ARNHEM - Op maandag 1 november bestaat de Jozefschool in Elden 100 jaar. Op die dag start het feestjaar. Een feestjaar terwijl de verbouwing en revitalisering van het gebouw in volle gang zijn. Maandagochtend 1 november wordt burgemeester Marcouch verwelkomd door alle leerlingen en teamleden van de school en Peter Dooijeweerd en Anje-Margreet Woltjer, het bestuur van de Delta Scholengroep. Burgemeester Marcouch zal het feestjaar op een bijzondere wijze openen!

Later in het schooljaar zal het mooie gebouw nog officieel geopend worden en is er een dag waarop alle oud-leerlingen en oud-medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. 

Vrijwilligers tuinonderhoud Biljoen

VELP - De hovenier van landgoed Biljoen wil graag in contact komen met enthousiaste mensen ter versterking van de vrijwilligersgroep op landgoed Biljoen in Velp. Elke donderdag werkt een groep vrijwilligers in het monumentale park, waar zij onder andere snoeien, schoffelen en bladruimen. Buiten zijn in een prachtige omgeving, in een gezellig vrijwilligersteam en diverse voordelen die een vrijwilliger van Geldersch Landschap & Kasteelen krijgt staan daar tegenover.
Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.glk.nl/vrijwilliger of direct contact opnemen met hovenier Thies Koggel op tel. 06 - 1350 4019 of t.koggel@glk.nl.

De Flabinussen terug in Elden

ELDEN - Na een afwezigheid van een aantal jaren is Koninklijke Carnavalsvereniging de Flabinussen weer terug in Elden. De opening van het carnavalsseizoen is in de feestburcht aan de Klapstraat 13 op zaterdag 13 november met de prinsenkeuze avond. Deze bijzondere avond start reeds om 19.11 uur. 
Wie zal na deze vreemde periode het lef hebben om dit carnavalsseizoen vooraan te gaan in het feestgedruis? Wie wordt de nieuwe Prins? Wees welkom op deze bijzondere avond met een avondvullend programma, dans, spektakel, muziek en een heleboel gezelligheid.

Feestvreugde

De feestburcht wordt dit jaar gedeeld met CV de Malle Burgers waardoor de feestvreugde alleen maar kan worden vergroot. Alle Eldenaren en carnavalisten zijn uitgenodigd om bij deze bijzondere aangelegenheid aanwezig te zijn. De toegang is gratis. Kom op tijd, want vol is vol. 
Vergeet niet uw QR code mee te nemen, want carnaval vier je samen en zeker niet alleen.

Op pad met 
een verteller

ARNHEM - Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert zondag 7 november de StoryTrail stadswandeling Arnhem met verhalenverteller Phileas. Tijdens deze rondleiding beleef je de eeuwenoude sagen en legenden van de stad. De StoryTrail stadswandeling duurt anderhalf uur. In die tijd wekt verteller Phileas de mooiste verhalen uit de geschiedenis van de Rijnstad tot leven. Start om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling/arnhem.