Installatie op Audrey Hepburgplein: Hoe kijkt Arnhem aan tegen Gouden Koets?

ARNHEM - Zaterdag 30 oktober staat het Amsterdam Museum vanaf 12.00 uur op het Audrey Hepburnplein in Arnhem met een pop-up installatie. Met die installatie inventariseert het museum hoe Arnhemmers aankijken tegen de Gouden Koets. Alle inwoners van Arnhem en omgeving kunnen op een interactieve manier hun kennis over de Gouden Koets testen en hun zienswijze achterlaten.

De mobiele onderzoekinstallatie is opgezet in het verlengde van de tentoonstelling De Gouden Koets in het Amsterdam Museum die op 17 juni 2021 geopend werd door Koning Willem-Alexander. In de tentoonstelling wordt de Gouden Koets vanuit allerlei invalshoeken belicht. Het Amsterdam Museum wil perspectieven uit heel Nederland ophalen en een plek geven in de tentoonstelling en zoveel mogelijk Nederlanders actief betrekken bij het onderwerp. Met een mobiele onderzoekinstallatie trekt het museum daarom het land in om te onderzoeken welke relatie Nederlanders hebben met dit koninklijke rijtuig.

Arnhemmers kunnen associaties met 
Gouden Koets delen


In vijf interactieve modules wordt het publiek uitgenodigd om hun kennis over de Gouden Koets te testen, gevoelens over, herinneringen aan en associaties bij de koets te delen en een persoonlijke kijk op de toekomst van het rijtuig te geven. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen door video- en audioboodschappen op te nemen, die door het museum worden verzameld. Of door op te schrijven welke brandende vraag ze over de Gouden Koets hebben.

Een deel van de resultaten wordt gepresenteerd op de bijbehorende website www.GoudenKoets.nl en in de tentoonstelling.