Niki de Man, Matchmaker bij Mens & Relatie.
Niki de Man, Matchmaker bij Mens & Relatie. Foto:

'Soms moet je je eigen geluk een handje helpen'

Interview met Niki de Man, Matchmaker bij Mens & Relatie

ARNHEM - Vragen voor Niki de Man, Matchmaker bij Mens & Relatie.

U heeft een zeer toepasselijke naam, mevrouw 'de Man'. Is dit toeval of bent u hierop geselecteerd?

Niki: Haha, wat leuk dat u hiernaar vraagt! Deze vraag wordt mij vaker gesteld maar het is inderdaad héél toevallig in combinatie met mijn leuke werk!

U bent werkzaam voor Mens & Relatie. Kunt u mij meer vertellen over deze organisatie?

Niki: Mens & Relatie is een 'Relatiebemiddelingsbureau' dat al 36 jaar bestaat en behoort tot het grootste bureau van Nederland. Het is een echt familiebedrijf waar de waarden en normen hoog in het vaandel staan. Iedere regio in Nederland heeft haar eigen consulent. 

Waardoor onderscheidt Mens & Relatie zich van andere datingbureaus?

Niki: Wij doen aan persoonlijke bemiddeling en dat betekent dat wij bij de mensen thuis komen. In een persoonlijk gesprek van anderhalf tot twee uur probeer ik een zo goed mogelijk beeld te vormen wat iemand mist in zijn of haar huidige leven en wat de gewenste partner is. Een aantal criteria zijn bijvoorbeeld: leeftijd, opleiding, wel/niet roken, geloofsovertuiging, zoekgebied, et cetera. 

Wie schrijven zich in bij uw bureau?

Niki: Veel mensen beginnen hun zoektocht zelf op internet bij diverse sites. Echter na verloop van tijd, vaak na verschillende teleurstellingen doordat soms mensen niet serieus blijken te zijn of doordat profielen soms niet overeenstemmen met de werkelijkheid, haken veel mensen af. Dus in zijn algemeenheid is het juist de groep mensen die 'serieus' op zoek is naar een vaste relatie waarbij de gegevens correct weergegeven zijn doordat wij zelf bij de cliënt thuis zijn geweest.

Wat is het succespercentage?

Niki: Door de jaren heen is het ons gelukt om 75% van alle inschrijvingen te matchen.

Wat is het beste advies dat u alleenstaanden kunt geven?

Niki: Ik zeg altijd: 'Als je niets doet, gebeurt er niets.' Ze komen niet bij de deur aanbellen. Soms moet je je eigen geluk een handje helpen…

Waar bent u het meeste trots op?

Niki: Dat ik al jarenlang in de gelegenheid gesteld word om de liefde op deze wijze een handje te helpen en dat daardoor al een groot aantal mooie liefdevolle relaties zijn ontstaan waarvoor veel mensen mij dan weer dankbaar zijn. Dat maakt mij weer heel gelukkig. Het cirkeltje is dan weer rond voor mij!

Indien mensen interesse hebben in Mens & Relatie, welke actie kunnen zij dan nemen?

Niki: Via de website www.mens-en-relatie.nl of telefoonnummer: 026 - 2022952.

Hartelijk dank voor dit interview en veel succes met uw 'Liefdeswerk!'

Niki: Dank voor je tijd en leuke vragen! Ik hoop veel mensen te kunnen inspireren deze stap te nemen. Het leven is zoveel mooier wanneer je dit kunt delen met je partner.

Voor meer informatie: Niki de Man tel. 026 - 2022952 of kijk op de website  www.mens-en-relatie.nl.