Trio Rusanovsky.  (Foto: Julia Winter)
Trio Rusanovsky. (Foto: Julia Winter) Foto:

Trio Rusanovsky in kerk Rozendaal

ROZENDAAL - In de kerk van Rozendaal heeft zondag 31 oktober een optreden plaats van het Trio Rusanovsky, bestaande uit Leon Rusanovsky en zijn twee kinderen Julia en Arthur Rusanovsky. Hun muziekprogramma’s bestaan uit klassiek repertoire afgewisseld met bekende volksliederen, tango's, improvisatie en eigen composities. Zij presenteren een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel programma waarbij de viool, altviool, piano en gitaar in verschillende combinaties te horen zijn. Het concert in de kerk aan de Kerklaan 15 in Rozendaal begint om 15.00 uur. Na afloop meet & greet met de musici en met elkaar. Toegang 15 euro; Vrienden 12 euro; kinderen onder 12 jaar en Gelrepashouders gratis. Reserveren: vrienden@dekerkvanrozendaal.nl of 026 - 3621068. 

Dierbaren 
gedenken

OOSTERBEEK - In het kader van Allerzielen en Zondag Voleinding 2021 zingt het koor CantAnimus onder leiding van dirigent Caspar van der Vinne zondag 31 oktober zijn Requiem veur mien Moe, Ave Maria en Onze Vader, omlijst met liederen van onder meer Bach, Schönberg en Schubert. Het programma heeft als titel 'Stem en Stilte 2021'. Het concert in de R.K. kerk Sint Bernulphus aan de Utrechtseweg 129 in Oosterbeek begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

Samen klassieke muziek luisteren 

OOSTERBEEK - Houdt u van klassieke muziek en wilt u er samen met anderen nóg meer van genieten? Kom dan dinsdagmiddag 2 november naar Bibliotheek Oosterbeek  Generaal aan de Urquhartlaan 1 in Oosterbeek. Daar houdt Senia in samenwerking met de bibliotheek een informatiebijeenkomst over de oprichting van een luistergroep klassieke muziek. Aanvang 15.00 uur. Deelnemers aan een luistergroep bespreken een muziekstuk met behulp van een muziek-luisterwijzer, opgesteld door deskundigen. Graag aanmelden via marja.vanalmelo@senia.nl.

De Nacht van 
de Soldaat

REGIO - Fort Pannerden is gelegen op de splitsing van Waal en Pannerdensch kanaal. Binnen is nog veel van zijn historie terug te vinden en te beleven. Zaterdag 30 oktober kan men van 18.30 tot 22.00 uur het soldatenleven beleven in een donker fort. Tijdens de Nacht van de Soldaat kan men lopend door het verduisterde fort soldaten tegenkomen bezig met hun werk. Daarnaast zijn er nog meer interessante figuren. Entree 7,50 euro (museumjaarkaart gratis). Meer info: www.fortpannerden.eu.

Samen film kijken voor goed doel 

VELP - In de Grote Kerk aan de Kerkstraat 32 in Velp heeft zaterdag 20 november een benefiet filmvoorstelling plaats. Vertoond wordt de opera van Mozart: 'Cosi fan Tute'. Aanvang 13.30 uur. Kaarten 22,50 euro. De opbrengst komt ten bate van Stichting SOS-Kayamandi. Deze stichting verzorgt 1200 broodmaaltijden per dag en draagt zorg voor drie kleine weeshuizen in de townships Kayamandi en Cloetesville in Stellenbosch Zuid-Afrika. Reservering door betaling vooraf op NL RABO 0106760629 tnv Stichting SOS-Kayamandi. Info: www.sos-kayamandi.nl.

Cursus 'Besparen via internet'

ARNHEM - Om aanbieders te vergelijken of producten uit te zoeken, is internet onmisbaar. Maar dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Voor mensen die hun internetvaardigheden willen vergroten, verzorgen Rozet en Digislim de gratis cursus ‘Besparen via internet'. Ze leren onder meer hoe zij hun energiekosten verlagen, een zorgverzekering afsluiten of de beste telefoon kopen. De cursus start 3 november in Wijkcentrum de Nieuwe Hommel in Klarendal en duurt vier weken. Meer info: www.digislim.nl.