Het wandkleed Vogels van Jaap Min.
Het wandkleed Vogels van Jaap Min.

Zoektocht naar wandkleed

ARNHEM - Stichting Jaap Min is al jaren actief om de vele monumentale werken van kunstschilder/glazenier Jaap Min (1924-1987) te documenteren en archiveren. 

Zijn werken vonden hun weg naar scholen, kerken of andere publieke gebouwen, vooral in de provincie Noord-Holland. Maar ook elders in het land. Een enkel werk is in de loop der jaren door sloop verloren gegaan maar veel van de werken worden tot op de dag van vandaag door nieuwe eigenaren gered en gekoesterd. 

In de jaren ’59-’63 heeft Min een viertal projecten in en om Arnhem verwezenlijkt. Van drie is de verblijfplaats bekend en gedocumenteerd, maar van één werk ontbreekt tot nu toe elk spoor. 

Het kunstwerk wat nog niet is gevonden betreft het geweven wandkleed Vogels voor de RK meisjesschool Mater Dei aan de Bernardplein in Arnhem. De school is al lang geleden gesloten en gesloopt en een zoektocht naar het wandkleed heeft nog niets opgeleverd. Weverij De Cneudt uit Baarn vervaardigde dit wandkleed. De afmeting van het wandkleed is 360x180 cm. Het kleed verbeeldt de leerlingen die als jonkies kwamen en als volleerden uitvlogen. Nadat de school werd opgeheven en gesloopt is de huidige verblijfplaats van het wandkleed nog steeds niet achterhaald. De Erven en Stichting Jaap Min zijn erg benieuwd wat er met dit wandkleed is gebeurd en waar het uiteindelijk terecht is gekomen. Kunt u er iets over vertellen, neem dan contact op via contact@jaapmin.nl.