Opening Bieb3000: doorstart culturele broedplaats in voormalige bibliotheek

ARNHEM - Begin dit jaar ging voormalig Motel Spatie verder onder de naam K56. Maak kennis met de nieuwe organisatie tijdens een open dag.

K56 kent drie locaties: Hisveltplein 2, Giesveldplein 2 en Hisveltplein 21. In de voormalige openbare bibliotheek van Presikhaaf aan het Hisveltplein 21 presenteren Arnhemse creatieven een open dag om hun doorstart te vieren. De nieuwe naam van de locatie is Bieb3000. Op zaterdag 23 oktober van 15.00 tot 19.00 uur is iedereen welkom. Er is een uitgebreid cultureel programma.

De makers zijn enthousiast over de doorstart en de nieuwe organisatie: “Na een opbouw van de ruimte, van ons netwerk en van onze visie willen wij de plek graag samen met jullie officieel openen en in gebruik nemen. Bieb3000 is een culturele ontmoetingsplek - en een veilige plek - waar makers en deelnemers sámen kunnen onderzoeken hoe om te gaan met de pluriforme samenleving. In Bieb3000 kunnen makers en deelnemers hun talenten ontwikkelen. Er wordt gewerkt, samen gegeten en contact gemaakt met partners in de wijk!”

Tijdens de open dag is er alle ruimte om in de ateliers te kijken, kan je meedoen met verschillende workshops of wat komen drinken en het gesprek aangaan met de ander. Op 22 oktober vond de opening van de expositie Loading New Image plaats.