John van Egmond en collega tonen trots de prijzen.
John van Egmond en collega tonen trots de prijzen.

Goud voor Arnhemse gildeslager

Algemeen

ARNHEM – Gildeslagerij J. van Egmond uit Arnhem is uitgeroepen tot winnaar van de 47e nationale vak wedstrijd Arnhem Rookworststad. De jury heeft de ingezonden producten van Slagerij J. van Egmond bekroond met goud met ster. Daarmee werd Van Egmond de 47e Nationaal Kampioen 2021 Arnhem Rookworststad. De Arnhemse slagerij ontvangt het kampioenssymbool van deze wedstrijd, de bronzen rookworst.

Voor Gelderse rookworst en innovatieve rookworstproducten is de Arnhem Rookworststad de grootste rookworstwedstrijd. Alle slagers en worstmakers uit Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de mogelijkheid om waardering te ontvangen voor hun vakkundigheid. 

Voor slagers is het behalen van een onderscheiding een erkenning van kwaliteit van hun Gelderse Rookworst en hun vakmanschap. 
De wedstrijd bestaat uit diverse rubrieken met naast de ‘reguliere’ rookworst onder andere innovatieve rookworstproducten. De eerste wedstrijd werd gehouden in 1974.

Criteria

De ingezonden rookworsten worden gekeurd door een team van deskundige juryleden. Zij kijken naar uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien en structuur na snijden, geur en smaak, consistentie en innovatie. 

De bekroning van producten van Gildeslagerij J. van Egmond betekent dat John van Egmond een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit maakt en verkoopt.