Samen wandelen. (Foto: Petra de Kramer)
Samen wandelen. (Foto: Petra de Kramer)

Nieuwe wandelgroep zoekt vrijwillige begeleiders

Algemeen

ARNHEM - Sportbedrijf Arnhem start, samen met SWOA en Stichting Gezond Natuur Wandelen, dit voorjaar met gratis wekelijkse natuurwandelingen onder de naam Gezond Natuur Wandelen. Voor deze wandelgroepen worden nog vrijwillige wandelbegeleiders gezocht. 

Petra de Kramer / Sportbedrijf Arnhem

Hou je van wandelen, iets vertellen over wat je onderweg ziet en langs een natuurrijke route wandelen? Dan is dit misschien iets voor jou. Je krijgt cursussen aangeboden om de wandelingen goed te kunnen begeleiden.

De wandelingen duren een uur en zijn in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. Ze starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg iets over de natuur vertellen. Er zijn twee verschillende groepen met elk een ander tempo. 

De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.

Stichting Gezond Natuur Wandelen heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. 

Sportbedrijf Arnhem en de SWOA werken intensief samen om Arnhemse ouderen te stimuleren veel, vaak en divers te bewegen. Naast wandelprojecten wordt er op ingezet op veilig fietsen en valpreventie en bijscholing van vrijwilligers. Een leven lang met plezier in beweging daar gaat het om. Het doel van Stichting Gezond Natuur Wandelen past daar goed bij.

Word jij de nieuwe begeleider? Voor meer informatie en bij vragen neem contact op met projectleider Ronald van Zon via contact@gezondnatuurwandelen.nl of stuur een mail naar Maike Cremers van Sportbedrijf Arnhem via maike.cremers@sportbedrijfarnhem.nl.

www.gezondnatuurwandelen.nl