‘Fietsen voor mijn eten routekaart’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Met de ‘Fietsen voor mijn eten routekaart’ kunnen consumenten op de fiets hun dagelijkse boodschappen doen bij lokale aanbieders. In de herfstvakantie organiseren de deelnemers allerlei leuke acties om de kaart te promoten. 

Loes van der Meulen van De Blauwe Tomaat en Sanne Blok van Groen Arnhem zijn in de zomer van 2020 gestart met Fietsen voor mijn eten - Groen Arnhem. “Een initiatief om consumenten te inspireren hun dagelijkse boodschappen op de fiets te doen bij lokale aanbieders. Hiermee wordt bewegen in de buitenlucht gekoppeld aan gezond en lokaal geproduceerd voedsel”, aldus de initiatiefnemers.

Aanbieders van lokale producten in de regio Arnhem worden via verschillende kanalen gepromoot. Er is bijvoorbeeld een actieve Facebookgroep met ruim 600 leden waar fietsers tips uitwisselen en er is een filmpje opgenomen over het project. Om nog meer mensen te laten weten wat voor lokale initiatieven er in deze omgeving zijn, is er een routekaart gemaakt voor de regio Arnhem. Deze kaart, vormgegeven als placemat, kan in de herfstvakantie opgehaald worden bij één van de 34 deelnemende initiatieven.

Veel deelnemers organiseren in de herfstvakantie (23 tot en met 31 oktober) acties om de kaart te promoten. Geniet van heerlijke pompoensoep, ga mee met een mooie rondleiding, bak je eigen pepernoten of ontvang een gratis aardbeienplantje. Op de website www.groenarnhem.nl vind je meer informatie over alle deelnemers en activiteiten en is de routekaart ook te downloaden.

‘Fietsen voor mijn eten’ is ontstaan in het Westland en wordt inmiddels in steeds meer regio’s opgezet. Er is een website waarop regio’s deelnemende initiatieven kunnen aanmelden: https://fietsenvoormijneten.nl/