Dag van de Arnhemse Geschiedenis

ARNHEM - De Dag van de Arnhemse Geschiedenis biedt niet één maar twee dagen interessante activiteiten voor alle leeftijden. Op zaterdag 16 en zondag 17 oktober kunnen bezoekers horen, zien en beleven hoe het vroeger in Arnhem was. 


Er zijn activiteiten in onder meer Meinerswijk, Focus, Rozet, de Eusebius en de Stadskelders. Het thema van 2021 is Aan het werk. Het weekend wordt op 16 oktober om 10.30 uur geopend met een event in Focus Filmtheater. Wethouder Bob Roelofs gaat met twee specialisten in gesprek over de vraag hoe het verleden aanleiding kan zijn het heden te onderzoeken en te duiden. Als mooi voorbeeld hiervan wordt een korte dansfilm vertoond uit het muziektheaterspektakel Op Het Puin; een bijzonder project dat is genomineerd voor diverse prijzen. In Rozet gaan bezoekers met elkaar in gesprek over de betekenis van het wel of niet hebben van werk.

In de Historische Kelders is een pop-up tentoonstelling ingericht over 775 jaar zorg en huisvesting in de Driegasthuizen Groep. Arbeidsmigratie in de jaren vijftig, zestig en zeventig staat centraal in een lezing in Rozet. Wat is er bekend over arbeidsmigratie in Arnhem en wat zijn de verhalen van deze arbeiders? Er zijn ook verschillende familieactiviteiten zoals het zoeken naar sporen van de oorlog rondom de Rijnbrug. Speciaal voor gezinnen organiseert Rozet een aantal activiteiten zoals een workshop over het maken van kleding en in de digitale scheurkalender op het digibord in het Erfgoedcentrum ontdek je 12 spannende onderwerpen uit de geschiedenis van Arnhem. 

Kijk voor alle activiteiten op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl.