Arnhem werkt aan de weg

wo 6 okt 2021, 11:06

ARNHEM - De gemeente Arnhem is maandag 4 oktober gestart met de herinrichting van de Westervoortsedijk, de Zevenaarseweg en de Oude Zevenaarseweg. De werkzaamheden duren tot zomer 2022. 

De wegen krijgen een nieuw wegdek en er komen nieuwe bushaltes. De fietspaden worden vernieuwd. Ook komt er een busbaan op de Westervoortsedijk. "De werkzaamheden zorgen voor een betere bereikbaarheid, een betrouwbaarder openbaar vervoer, betere fietspaden en veiliger verkeer", aldus de gemeente.

"De buslijnen naar Westervoort hebben - zeker in de spits - vaak te maken met files. De nieuwe busbaan staduitwaarts maakt daar een einde aan. De HOV-buslijn 60 tussen de Liemers en Arnhem gaat ook over deze busbaan rijden. Wanneer deze lijn precies gaat rijden is nog niet bekend. Door het aanleggen van de busbaan, moet het fietspad verlegd worden. Het nieuwe fietspad wordt breder en van asfalt, zodat het ook een stuk comfortabeler is."
Op de Oude Zevenaarseweg wordt het fietspad opgewaardeerd naar het niveau van snelfietsroute. Dat betekent dat dit fietspad breder wordt. "De maximumsnelheid daar wordt verlaagd van 80 naar 60 km per uur. Hierdoor kan de weg worden versmald en is er ruimte voor het bredere fietspad en voor extra brede bermen met bomen. Waar mogelijk wordt de groenstructuur versterkt, zodat er minder hittestress is. Zo wordt de snelfietsroute van en naar Westervoort, Duiven en Zevenaar verbonden met Arnhem en wordt het nog aantrekkelijker om met de fiets te gaan", aldus de Arnhemse wethouder mobiliteit Roeland van der Zee.
"Tijdens de werkzaamheden is het even doorbijten, maar uiteindelijk wordt het voor iedereen veiliger en sneller." De kosten zijn circa € 8 miljoen, waarvan de provincie Gelderland €5,5 miljoen voor zijn rekening neemt. "Het bevordert immers een duurzamere regionale bereikbaarheid, draagt bij aan een beter openbaar vervoer en stimuleert fietsgebruik."

Meer informatie

Regelmatig zijn er wegafsluitingen en omleidingsroutes. Bedrijven en woningen blijven altijd bereikbaar. Meer weten over de actuele stand van zaken? Kijk op www.ntp.nl/projecten/HOV-westervoortsedijk