Start collegetour ‘Koplopers in de zorg’

Hoogleraren Rijnstate komen aan het woord

wo 6 okt 2021, 10:17

ARNHEM - Rijnstate start deze herfst met een collegetour, een serie webinars (45 minuten) voor een breed publiek, waarin de hoogleraren van Rijnstate vertellen over hun vakgebied. In Rijnstate werken zeven hoogleraren, die met hun baanbrekende en vernieuwende onderzoek in samenwerking met verschillende universiteiten werken aan de ‘zorg van de toekomst’. 

De hoogleraren praten behalve over hun werk ook over wat hen persoonlijk drijft. De webinars zijn voor iedereen gratis toegankelijk. 

Op dinsdag 26 oktober (van 19.30 tot 20.15 uur) is hoogleraar Frank Bosch, hoogleraar acute interne geneeskunde als eerste te gast in de Rijnstate Collegetour 'Koplopers in de zorg'. 

Hij is gespecialiseerd in de opvang en behandeling van acuut zieke patiënten, in het bijzonder met behulp van mobiele echografie. 


Aandacht voor 
baanbrekend en
vernieuwend onderzoek


Bosch werkt als hoogleraar en internist-intensivist zowel in Radboudumc als in Rijnstate. Tijdens het college laat hij het mobiele echoapparaat zien en vertelt hij over de nieuwe mogelijkheden die dit met zich meebrengt in de acute zorg. 

Toegankelijk

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk. Het is mogelijk om tijdens het webinar een vraag te stellen aan de hoogleraar. Aanmelden via www.rijnstate.nl/collegetour. 

U ontvangt voorafgaand aan het college een link waarmee u eenvoudig deel kunt nemen aan het webinar.

www.rijnstate.nl