Daklozenopvang De Duif zoekt vrijwilligers

wo 6 okt 2021, 10:11

ARNHEM - Het Stoelenproject De Duif is een laagdrempelige nachtopvang voor dak- en thuisloze mensen in Arnhem. De Duif is elke nacht geopend. Per nacht biedt het aan zo'n 20 mensen gratis een dak, warmte en iets te eten. Het is gelegen aan de Spoorwegstraat 11 in Arnhem. 

Het project wordt draaiende gehouden door vrijwilligers en ondersteund door vier beroepskrachten en een bestuur. Er is altijd één beroepskracht aanwezig om het project en de bezoekers te begeleiden. Als vrijwilliger ben je samen met de beroepskracht in de nacht aanwezig om soep en brood uit te delen en een oogje in het zeil te houden. Er is ook een mogelijkheid om even te rusten.
De belangrijkste taak van de vrijwilliger is 'er zijn'. Dit kan zijn door het waken bij en ondersteunen van de bezoekers. Als vrijwilliger let je ook op hoe het met de bezoekers gaat en wat ze eventueel nodig hebben. De vrijwilligers hebben eens per twee weken één nacht dienst, van 21.45 tot 09.15 uur. De minimumleeftijd van de vrijwilliger is 18 jaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Edmund Boering, tel. 06-51111908 of via edmundboering@gmail.com.