Hiphopdanser en choreograaf Ruben Chi. (Foto: Sjoerd Derine)
Hiphopdanser en choreograaf Ruben Chi. (Foto: Sjoerd Derine) Foto:

Eerste solo Arnhemse hiphoppionier
Ruben Chi in première in Theater a/d Rijn

ma 4 okt 2021, 08:47

ARNHEM -  Donderdag 14 oktober gaat Solitude, de allereerste solovoorstelling van de Arnhemse, prijswinnende hiphopdanser en choreograaf Ruben Chi, in première bij Theater a/d Rijn. In Solitude toont Chi de hoogtes en dieptes van stilte en eenzaamheid, als mens en als kunstenaar.

Toen in 2020 de wereld even stil viel, merkte Ruben Chi dat in die stilte alleen je eigen stem overblijft. De vraag is dan; wie durft er te luisteren en wie loopt ervoor weg? Solitude is een expressieve hiphop-danssolo over de caleidoscoop aan emoties en confrontaties met jezelf in eenzaamheid én over de kracht die schuilt in de confrontatie met je eigen stilte. Voor het werk haalde de choreograaf niet alleen inspiratie uit de eenzaamheid die hij tijdens het begin van de pandemie om zich heen zag, maar ook uit persoonlijke ervaringen en een uitspraak van Pablo Picasso: ‘Without great solitude, no serious work is possible’.

Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar, choreograaf en co-oprichter van het Amsterdamse Ghetto Funk Collective. Deze baanbrekende interdisciplinaire artiest zoekt in zijn werk telkens de grens op tussen beweging en muziek. 
Na de try-out op woensdag 13 oktober gaat op donderdag 14 oktober Solitude in première in Theater a/d Rijn in Arnhem. Na de première is de voorstelling nog drie keer in het Arnhemse theater te zien voordat Chi verder het land in gaat. 

Voor meer informatie: www.theateraanderijn.nl/solitude


foto: Sjoerd Derine