Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en zijn team.
Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en zijn team. Foto:

Mega Wandel Marathon rond Arnhem

ma 4 okt 2021, 08:35

ARNHEM - In de omgeving rond Arnhem vindt zaterdag 14 mei 2022 de eerste editie van de Mega Wandel Marathon plaats. Een initiatief van stichting het Gehandicapte Kind. Iedereen kan en mag meewandelen en zo sponsorgeld ophalen om projecten voor kinderen met een handicap te steunen. Inschrijven via: www.megawandelmarathon.nl.

De start- en finishlocatie is Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelnemers kunnen kiezen uit 5 afstanden, van 1/10 tot zelfs een dubbele marathon! Zo vindt iedereen de uitdaging die bij haar of hem past. Alle routes zijn rolstoeltoegankelijk. De routes, van 4,2 tot 84,4 kilometer, kunnen individueel of in een team worden gelopen. Eventueel in estafettevorm. Onderweg is er volop entertainment. De dag eindigt met een spetterende slotshow. 
Oud-minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink schreef zichzelf al in met een team: “Ik doe mee omdat ik het belangrijk vind dat we de positie van kinderen met een handicap versterken. Als we een inclusieve samenleving willen zijn, dan moeten we bij kinderen beginnen. Bij hen begint bewustwording en start contact. Zo leren kinderen dat niet iedereen eruitziet zoals zijzelf.”

www.megawandelmarathon.nl


Kinderambassadeurs

Ook de vier kinderambassadeurs van het Gehandicapte Kind (Joël, Pauline, Hüseyin en Leona) doen mee met de Mega Wandel Marathon. Als kinderambassadeur van de stichting hebben ze allemaal hun eigen motivatie om zich in te zetten voor kinderen die, net als zijzelf, een handicap hebben. 

Zo vindt de tienjarige Pauline dat reguliere scholen ook toegankelijk moeten zijn voor kinderen met een beperking. Leona (13) en Joël (10) willen dat speeltuinen ook geschikt zijn voor kinderen met een handicap zodat iedereen samen kan spelen. De dertienjarige Hüseyin vertelt wat zijn motivatie is om zich in te zetten als kinderambassadeur: “Ik ben ambassadeur omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen met een handicap gewoon kunnen sporten en dat ze in een gemengde groep samen kunnen sporten.”

Het doel

"Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Met de Mega Wandel Marathon gaan deelnemers samen wandelen en geld ophalen om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met leren, sporten en spelen!", aldus de organisatie.

www.megawandelmarathon.nl