Afbeelding

'Liefdevol Levenseinde':
in vertrouwen
omgaan met stervenden

wo 6 okt 2021, 12:19

ARNHEM - Stichting AMARUQ verzorgt de workshop Liefdevol Levenseinde, op zaterdag 16 oktober en op zondag 7 november in de Buurtfabriek aan de Peter van Amrooylaan 1 in Arnhem.

Vroeg of laat is er een gerede kans dat we met het sterven van een naaste te maken krijgen. Wil jij met vertrouwen, liefdevolle aandacht en verbinding een stervende in deze kwetsbare fase kunnen verzorgen en steunen? En adequaat kunnen handelen als het sterven daar is? Dan is deze workshop een dag die hiervoor handvatten biedt.

Vertrouwen, liefdevolle aandacht en 
verbinding


"We zullen onder andere spreken over uitlopende zaken rondom het stervensproces, hoe dat eruit ziet en wat je kunt doen om dit proces te ondersteunen met simpele handelingen en middelen. Hoe communiceer je en wat kun je met rituelen? Er is ruimte om te spreken over hoe we omgaan met het levenseinde van een naaste en met onze eigen sterfelijkheid. Want wanneer we de moed hebben om over onze eigen eindigheid na te denken, kunnen we beter zorgen voor hen die gaan sterven."
Deze workshop is voor naasten, mantelzorgers en belangstellenden. Het helpt je om voorbereid te zijn wanneer sterven zich in jouw omgeving aandient.

Je ontvangt een praktische gids met alle zaken die tijdens de workshop aan de orde komen.

Praktische informatie

Maximaal 8 deelnemers.
Data: Zaterdag 16 oktober of zondag 7 november van 10.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Buurtfabriek, Peter van Anrooylaan 1 in Arnhem
Aanmelden: Stichting AMARUQ: yari@amaruq.nl of tel. 06-14441075

Meer informatie over de stichting en de workshop via www.amaruq.nl/workshops