Samen erop uit. (Foto: GLK)
Samen erop uit. (Foto: GLK) Foto:

Week van het Landschap: op stap met de boswachter

di 5 okt 2021, 16:57

ARNHEM - Tijdens de herfstvakantie viert Nederland de Week van het Landschap. Een evenement waarbij mooie landschappen in het zonnetje worden gezet en waarin er van alles in de buitenlucht te doen is. Meer dan 100 natuurgebieden, kastelen en landgoederen zijn aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) toevertrouwd en daar mogen zoveel mogelijk mensen van meegenieten.

"Tijdens de Week van het Landschap van 16 tot en met 31 oktober is er daarom nóg meer te beleven dan anders en zetten we de poorten naar de omgeving extra open. Er is een uitgebreid programma van excursies, activiteiten en rondleidingen. Jong en oud, voor iedereen is er wel wat leuks te doen. Voor het ultieme herfstgevoel kun je bijvoorbeeld mee met een paddenstoelenwandeling of herfstwandeling met de boswachter. Zij kennen de mooiste plekjes en geven veel leuke achtergrondinformatie over de planten en dieren die er leven, over het ontstaan van het gebied en natuurlijk de typische herfstverschijnselen", aldus GLK

Speciaal dit jaar tijdens de Week van het Landschap zijn er vier wat langere wandelingen vanaf een kasteel. Deze wandelingen zijn, samen met acht andere wandelingen, te vinden in de net nieuw verschenen kastelenwandelgids.

Meer over excursies, middeleeuwse ontmoetingen, prinsessenrondleidingen of voorstellingen op www.glk.nl/weekvanhetlandschap.