Anita geeft de plantjes water.
Anita geeft de plantjes water. Foto:

Ga voor kleur in tuin naar Gerritsen

wo 6 okt 2021, 14:28

HUISSEN - De blaadjes vallen bijna van de bomen en voor je het weet is de tuin een grauwe plek. Maar daar weten ze bij kwekerij Gerritsen wel raad op! Met hun ruime assortiment aan viooltjes in de prachtigste kleuren blijft uw tuin in het najaar ook fleurig.

Anita en Wilbert kweken al jaren allerlei planten voor particulieren. Wilbert: "Oorspronkelijk begonnen we ook met kweken voor veilingen. Maar het is veel leuker om mensen echt enthousiast en blij te zien. We hebben wat dat betreft echt dankbaar werk.” Anita: "Het is zo leuk hoe creatief mensen zijn! Soms nemen mensen kaartjes mee van de bloembollen om precies de bijpassende kleur viooltjes te krijgen. Dat lukt bij ons wel want we hebben zo'n 100 verschillende kleuren hier in de kwekerij: van wit tot zwart en alles ertussen in. Viooltjes gaan echt de hele winter mee. Als het echt koud is, vriest de bloem er wel af, maar het plantje blijft gewoon staan en zodra het kan komt de bloem weer terug. Het is een heel dankbaar plantje en we hebben de leukste varianten. Zo hebben we nu een lichtbruin viooltje waar je een apenkopje in kunt zien, zo grappig!”
U kunt voor meer dan viooltjes bij de kwekerij terecht. Er staan mooie vaste planten en herfstbloeiers zoals heide, gaultheria (bergthee), hebe en skimmia. Wilt u in het najaar een kleurrijke tuin of zoekt u een leuk cadeautje? U bent welkom bij Bloemkwekerij Gerritsen aan de Polseweg 23 in Huissen. Voor meer info: www.kwekerijgerritsen.nl.