Kees van der Zwaard.
Kees van der Zwaard. Foto:

Theater rond thema vrijheid

do 30 sep 2021, 12:43

VELP - Op 5 mei 2020 was het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Aanleiding voor Kees van der Zwaard om zich te verdiepen in de laatste uren van Dietrich Bonhoeffer.

Bonhoeffer was een predikant die meedeed aan een aanslag op Hitler, werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. Hij werd slechts 39 jaar oud. Vanuit de gevangenis schreef Bonhoeffer brieven over verzet en overgave aan zijn ouders, zijn vriend en zijn verloofde. Aan het eind van zijn leven kwam hij ook tot dichten. 

In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Hij speelt samen met altvioliste Roosmarijn Tuenter. Zij componeert en improviseert een tegenstem en zal als verloofde Maria onbereikbaar nabij zijn. 

De voorstelling wordt zaterdag 9 oktober gespeeld in de Grote Kerk aan de  Kerkstraat 32 in Velp. Aanvang 20.00 uur; ontvangst vanaf 19.30 uur Toegang: € 5,00. Reserveren via Joke van der Kolk (jvanderkolk2@gmail.com). Bij binnenkomst dient u een geldig Coronabewijs (via de CoronaCheck-app of de geprinte versie) te tonen.