Bio Vakantieoord is de nieuwe plek voor cliënten van Siza: 'Ik kan leren zwemmen!'

Een groep oudere cliënten met een verstandelijke beperking gaat verhuizen. Eind dit jaar gaan zij twee paviljoens van het Bio Vakantieoord bewonen. Het vakantiepark voor gezinnen met gehandicapte kinderen biedt de rust en ruimte die de cliënten van Siza nodig hebben. De overeenkomst is van tijdelijke aard, maar loopt maximaal 3 jaar.

De groep cliënten woont nu via Siza bij Vilente. Helaas is de huidige woonruimte straks niet meer beschikbaar. Daarom zocht Siza de afgelopen maanden naar passende, nieuwe huisvesting. Belangrijk hierbij was dat cliënten veel bewegingsvrijheid hebben en buiten kunnen zijn. Dit heeft Siza bij het Bio Vakantieoord gevonden. Bio biedt een veilige omgeving, waarin de cliënten kunnen genieten van de rust en de natuur. Cliënt Wilma: “Wat is Bio mooi hè? En ik kan daar leren zwemmen!”

De vraag naar aangepaste vakanties blijft toenemen. Om gezinnen met gehandicapte kinderen een vakantie te kunnen bieden en de tijdelijke bewoning door Siza mogelijk te maken, breidt het Bio Vakantieoord haar capaciteit uit met nog eens 4 vakantiewoningen. Daarnaast wil het vakantiepark in het voorjaar een 5-tal luxe kampeerplaatsen inrichten voor haar gasten. Het terrein van 17 hectare biedt daarvoor voldoende ruimte.

Directeur Frans Wientjes is verguld met de komst van de cliënten van Siza: “We zijn er om mensen met een handicap geluksmomenten te bieden. Normaal gesproken doen we dat door vakanties mogelijk te maken, maar voor de cliënten van Siza  kunnen we het hele jaar rond een positieve bijdrage leveren. Het zal de druk op het park in het hoogseizoen verhogen, maar daarom gaan we uitbreiden. In het laagseizoen brengt de komst van Siza juist extra levendigheid.”

Jaarlijks brengen 1900 gezinnen met gehandicapte kinderen hun vakantie door bij het Bio Vakantieoord. Het vakantiepark in de Arnhemse bossen heeft 18 volledig aangepaste vakantiewoningen en is het hele jaar geopend. Alle hulpmiddelen zijn er standaard aanwezig en het park beschikt over een unieke combinatie van aangepaste faciliteiten. Zoals een therapeutisch zwembad, een manege, een bioscoop, een snoezelruimte, een belevingsbos, rolstoelfietsen en speeltoestellen.