Willem Diehlprijs 2021: Gebouw KB en
basisschool De Wijzer zijn de winnaars

do 30 sep 2021, 12:08

ARNHEM - De winnaars van de Willem Diehlprijs 2021, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor de beste restauratie, renovatie, transformatie en herbestemming, zijn bekendgemaakt. 

Gebouw KB (ontworpen door HofmanDujardin & Schipper Bosch in opdracht van IPKW) is winnaar van vakjuryprijs. Basisschool De Wijzer (van NEXIT Architecten in opdracht van stichting Delta Scholengroep) is met 336 stemmen winnaar van de publieksprijs.
Lof is er voor de Bunkerboerderij en Het Scharnier, ‘beide stralen een aanstekelijk enthousiasme uit en onderscheiden zich op het gebied van duurzaamheid’. Voor het volledige juryrapport zie casa-arnhem.nl/event/willem-diehlprijs/.
De Willem Diehlprijs is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Voorgaande winnaars waren onder meer De Transformatie (2015), Theater a/d Rijn (2017) en Het Gelders Huis (2019). Naast de vakjuryprijs is er een publieksprijs. Deze ging onder meer naar het Sint-Petersgasthuis (2017) en De Boulevard (2019).
Voor deze achtste editie konden projecten worden voorgedragen die zijn opgeleverd in 2019-2020. Een deskundige vakjury, bestaande uit architect Irène Horvers (TeamV Architectuur), stedenbouwkundige Charlotte Ernst (Hof van Cartesius) en architect Peter Koelewijn (Stichting Eusebius) heeft uit deze nominaties een shortlist samengesteld. Deze projecten werden voor de zomer bezocht en beoordeeld.

Wil je meer weten over de projecten op de shortlist? Bekijk de video waarin de finalisten zichzelf presenteren via casa-arnhem.nl.