Afbeelding

Vereniging Zestig Plus-Arnhem e.o. 50 jaar jong

do 30 sep 2021, 11:54 Algemeen

ARNHEM - Vereniging Zestig Plus-Arnhem e.o. organiseert activiteiten als samen wandelen, samen naar een lezing luisteren, samen op stap, samen eten, samen lezen en samen ontspannen. Zestigplussers hebben vaak meer vrije tijd die ze voor een deel samen met leeftijdgenoten willen doorbrengen. Dat kan bij de Vereniging Zestig Plus-Arnhem e.o., kortweg ‘Zestig plus’.

Loop bijvoorbeeld mee met de wandeling op maandagochtend, bezoek één van de lezingen (de ene keer met een thema gebaseerd op actuele ontwikkelingen, de andere keer over een cultureel onderwerp of over de natuur), ga mee met een uitstapje per bus of boot, neem deel aan een maaltijd of de kerstlunch. Sluit aan bij de maandelijkse zondagmiddagborrel, zoek gelijkgestemden om te lezen, te fietsen of om naar de film te gaan. “Ook als je 60plus bent zijn er mogelijkheden te over om samen met anderen je vrije tijd prettig in te vullen”, aldus de vereniging.

“De vereniging is dit jaar 50 geworden en viert dat met een feestelijke high tea voor de leden op 8 oktober. Na een periode, waarin door corona bijeenkomsten nauwelijks mogelijk waren, wordt nu met veel enthousiasme een nieuw begin gemaakt met het organiseren van allerlei activiteiten (uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen), waarvan de high tea de aftrap is. De vereniging biedt minimaal één activiteit per maand aan. Daarnaast is er een wandeling op de maandagochtend en de maandelijkse borrel. Elke maand wordt de nieuwsbrief uitgegeven, waarin alle activiteiten van de komende periode staan vermeld. Activiteiten zijn kostendekkend door bijdragen van de deelnemende leden.”

De Vereniging Zestig Plus-Arnhem e.o. telt ongeveer 180 leden. Het bestuur bestaat uit zeven bestuursleden. Er wordt jaarlijks een klein bedrag aan contributie geheven, waarvan de bestuurskosten, het maandbericht en de lezingen worden betaald. De vereniging heeft geen winstoogmerk.

Neem voor meer informatie contact op via info@vereniging60plus.nl of kijk op www.vereniging60plus.nl