Restauratie van het koraalrif.  (Foto Mira Meijer)
Restauratie van het koraalrif. (Foto Mira Meijer) Foto:

Burgers' Zoo kijkt tevreden terug op 2022

Nieuwe dieren, verblijven en onderzoeken

ARNHEM  - Koninklijke Burgers’ Zoo kijkt tevreden terug op het jaar 2022. Na een valse start - nog in lockdown tot en met dinsdag 25 januari 2022 – en een voor dierentuinbezoek erg warme zomer mocht het Arnhemse dierenpark in totaal 951.246 bezoekers verwelkomen. 

Het vijfjarig jubileum van de Mangrove, de kennismaking met een Sri Lanka pantertje en een breedlipneushoorntje, de opening van het volledig vernieuwde Bush Restaurant en de realisatie van een gemengd verblijf voor Noord-Amerikaanse boomstekelvarkens, zwartstaartprairiehonden en halsbandpekari’s vormen enkele hoogtepunten van 2022.

Burgers’ Zoo heeft in 2022 maar liefst 212 educatieve vrijwilligers intern opgeleid tot dierentuingidsen. Alleen al in 2022 is er meer dan 5000 uur aan mondelinge educatie gegeven aan bezoekers van Burgers’ Zoo en zijn er tevens meer dan 1000 rondleidingen gegeven. 

In Burgers' Ocean heeft weer veel onderzoek plaatsgevonden. Onder meer is er gekeken naar de nutriëntenhuishouding in het koraalrif en is er een overzicht opgesteld van koraalparasieten. Daarnaast is er in samenwerking met de Delftse start-up Reefy onderzoek gedaan naar de beste manieren om koraalriffen op duurzame wijze te herstellen. Dit onderzoek draagt bij aan beter management in publieksaquaria, maar zeker ook aan betere bescherming van kwetsbare koralen in de natuur. Meer informatie op www.burgerszoo.nl.