Vier auteurs halen hun boek op bij Hijman Ongerijmd, Achter De Schooldichter Ivanka.
Vier auteurs halen hun boek op bij Hijman Ongerijmd, Achter De Schooldichter Ivanka. Foto:

Leerlingen maken boek

ARNHEM - Een eigen dichtbundel maken met de hele basisschool!? Montessorischool De Binnenstad in Arnhem deed het. 

Onder begeleiding van De Schooldichter en voormalig stadsdichter van Wageningen Ivanka de Ruijter maakten alle leerlingen in de Kinderboekenweek een - passend bij het thema - gi-ga-groen gedicht. Van dino’s tot kikkervossen in het oerwoud of een veld vol bloemen: alle gedichten werden gebundeld in hun eigen boek De groene Binnenstad.

Met de komst van ‘De Schooldichter' naar een school is een boek altijd het resultaat van het project. Er wordt gerapt, gerijmd, geassocieerd en gefantaseerd en een boek vol gedichten en een tekening per klas is de kroon op het werk. Maar met het boek van De Binnenstad gebeurt iets dat ook voor De Schooldichter een primeur is: het boek ligt voor alle leerlingen klaar in de echte boekhandel.

Met een voucher kan iedere leerling van De Binnenstad zijn of haar eigen boek ophalen bij Boekhandel Hijman Ongerijmd en zich verzekeren van zijn of haar eerste stappen in de literaire wereld. Met dank aan Boekhandel Hijman Ongerijmd, directrice van De Binnenstad Lonneke Schram, sponsors én De Schooldichter Ivanka de Ruijter ligt De groene Binnenstad te wachten op alle auteurs.


Kerkhof Elden

Vervolg van voorpagina

Op het oudste gedeelte van het kerkhof kom je historische graven tegen. Het onderhoud hiervan is kostbaar, vooral omdat behoedzaam met de stenen omgegaan moet worden. Het zijn graven uit de negentiende eeuw. "Voor het onderhoud hebben we de gemeente Arnhem om subsidie gevraagd. Die onderhandelingen lopen al enkele jaren. Dat duurt erg lang", zegt Eelman. De stichting hoopt nu dat het kerkhof wordt aangewezen als een Eldense Parel. "Daarover zijn we in gesprek met de dorpsraad. We denken dat we met de status van Eldense Parel eerder kans maken op subsidie", verklaart de secretaris.

Sleeën op Thialf

ARNHEM - Het is zaterdag 14 januari WinterWonderLand op Vrijstaat Thialf aan de Dullertstraat 33 in Arnhem. Kom curlen, sleeën of een selfie maken in de sneeuwbol. Er zijn oliebollen en chocomelk en het is gratis. Jong en oud is welkom van 14.00 tot 19.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website: www.vrijstaatthialf.nl.