Twee uilen.
Twee uilen. Foto: Koos Dansen

Uilenexcursie rondom kasteel Doorwerth

Algemeen

DOORWERTH - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen vrijdag 13 januari een uilenexcursie in het gebied rondom kasteel Doorwerth. 

In december en januari, voorafgaand aan de broedtijd, stellen de bosuilen hun territorium vast. Dat doen ze door duidelijk hun roep te laten klinken. Wie de roep van de bosuil ook wil horen kan mee met deze excursie. Naast de bosuil is er kans op het horen van de kerkuil, ransuil en misschien zelfs de steenuil. Benut deze unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. 

De boswachters weten op welke plekken de uilen te vinden zijn, maar 100% garantie op het horen van deze vogels kunnen ze niet geven. Of de uilen zich laten horen is onder meer afhankelijk van de weersomstandigheden. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start om 19.00 uur. Duur: circa 2 uur. Deelname: 8,00 euro, donateurs 3,00 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Een lampje meenemen is handig. Stilte is noodzakelijk is voor de waarnemingen. Deze excursie is daarom niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en honden mogen niet mee.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.