Vogels spotten in park Immerloo en Holthuizen

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - IVN RijnWaal verzorgt zondag 8 januari een circa 2 uur durende excursie vogels spotten in Park Immerloo en Holthuizen. De excursie start om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats langs de Loostraat tegenover de Parkdreef in Huissen en wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer.

Op woensdag 18 januari om 09:00 uur is er een herkansing vanaf dezelfde locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels. Grote kans dat u water- en wintervogels ziet zoals putters, sijzen, kramsvogels en koperwieken en mogelijk een appelvink. En verder allerlei kleinere en grote standvogels en wintergasten. Mogelijk ook de havik.

Park Immerloo is aangelegd tussen 1969 en 1972 en was daarmee het eerste stadspark in het stadsdeel Arnhem-Zuid. De begroeiing langs en in het water, op de dijken en de daar tussenliggende velden is voor vogels een rijk voedsel- en rustgebied. Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is op eigen risico en gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal