Afbeelding
Foto: Matchis

Winterwandeling in eigen omgeving:

Aandacht voor stamceldonatie

NIJMEGEN - Op zaterdag 10 december staat de Winterwandeling gepland om aandacht te vragen voor het tekort aan stamceldonoren.

Hoe werkt het? Wandel samen met je wandelmaatje of met vrienden/familie een mooie route in je eigen omgeving en help mee stamceldonatie op de kaart te zetten en zo levens te redden! Wij vragen een eenmalige bijdrage in de vorm van tien euro inschrijfgeld per persoon. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het registreren en typeren van nieuwe stamceldonoren.

Waar doe je het voor? Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo'n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor. Door met elkaar te wandelen vestigen we aandacht op stichting Matchis en zamelen we geld in dat geheel besteed wordt aan de werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Hiermee wordt de kans op een match en toekomst voor patiënten vergroot.

Wat doen wij voor jou? Alle deelnemers ontvangen de Matchis lichtpuntje De eerste 100 deelnemers ontvangen een veiligheidshesje Wij bieden je de mogelijkheid om je eigen promotiepagina op te zetten. Haal je 70 euro of meer op, dan ontvang je een ‘Sterk voor Matchis sport T-Shirt'.

Wil jij de deelnemers steunen of zelf meedoen? Meld je dan aan via Sterk voor Matchis: www.sterkvoormatchis.nl.