Wereldwijde campagne Orange the World

ARNHEM - De wereldwijde campagne Orange the World komt weer naar Arnhem. Wat gaat er hier gebeuren? Gedurende deze 16-daagse campagne worden gebouwen, bruggen en fonteinen in de avonduren verlicht en hangen er vlaggen en posters van Orange the World in de stad.

De volgende evenementen vinden plaats: Vrijdagavond 25 november was de openingsbijeenkomst in het Stadhuis met verschillende sprekers waaronder burgemeester Ahmed Marcouch en Europarlementariƫr Samira Rafaela. Halverwege de avond werd Arnhem in het oranje licht gezet.

Zondag 27 november 14.00-16.30 uur in Stadstheater Arnhem: middagvoorstelling met toneel (eenakter Nageslacht), klassieke muziek (van vrouwelijke componisten) en moderne dans. 

Kaartverkoop en meer informatie: https://www.musisenstadstheater.nl/programma/orange-the-world-16/7259. Voor jeugd tussen 16 en 20 jaar en studenten is er een gereduceerd tarief van 2.50 euro. Eventuele vrijkaarten zijn te verkrijgen via Wijkteams, Voedselbank en andere maatschappelijke organisaties (benader hiervoor de betreffende coƶrdinatoren). 

Woensdag 30 november 19.30 uur in Filmtheater Focus Arnhem: Documentairefilm 'Belaagd' met daarna een zaalgesprek met medewerkers van Veilig Thuis. Kaartverkoop en meer informatie: https://www.focusarnhem.nl/agenda/belaagd/

Zaterdag 10 december (Dag van de Mensenrechten) in de middag: afsluiting in Rozet Arnhem (plein 3) met ondermeer wethouder Maurits van de Geijn, een zaalgesprek met een ervaringsdeskundige en de toneelvoorstelling 'Hart van Eer'.