Tessa Dekkers en Geeke Barmentloo, auteurs De Slaapgids. (foto: Nathalie Wind)
Tessa Dekkers en Geeke Barmentloo, auteurs De Slaapgids. (foto: Nathalie Wind) Foto: Nathalie Wind

De Slaapgids: 'Beter slapen is
dé route naar meer energie overdag'

ARNHEM - Op 2 december lanceren gecertificeerd slaapcoaches Geeke Barmentloo en Tessa Dekkers hun boek ‘De Slaapgids - Ontdek je eigen slaaproute’ met een boekpresentatie voor genodigden in Arnhem. Omdat beter slapen dé route is naar meer energie overdag.

Liefst 63 procent van de Nederlanders geeft aan niet tevreden te zijn met de eigen slaapkwaliteit en 45 procent wil iets doen om beter te slapen maar onderneemt geen actie. Een gezonde nachtrust heeft directe impact op onze concentratie, ons geheugen en humeur. Goed slapen vermindert bovendien het risico op hersenaandoeningen zoals een beroerte, depressie en/of dementie. Slaap is een voorwaarde om fit te blijven. Gezond eten, voldoende beweging en goed slapen horen als de drie musketiers bij elkaar als het om een gezonde leefstijl gaat.

Een goede nachtrust begint bij het veranderen van gedrag overdag. De lezer leert hoe de eigen slaapkwaliteit met kleine stappen verhoogd kan worden. Aan de hand van vijf thema’s wordt de persoonlijke route naar een gezonde nachtrust doorlopen. Daarnaast is er een gratis te downloaden werkboek beschikbaar.

Over de auteurs

Geeke (Arnhem) en Tessa (Oosterbeek) zijn beiden trainer, coach en zelfstandig ondernemer op het gebied van slaap en vitaliteit. Zij vonden elkaar via social media en besloten de handen ineen te slaan voor hun gezamenlijke missie: een goede nachtrust voor iedereen.
De Slaapgids is te bestellen via www.deslaapgids.nu/boek en via alle bekende verkooppunten, informeer bij voorkeur bij de lokale boekhandel.