Griekse musici in Romaans kerkje Velp

VELP - Eirini Stratigopoulou en Aristotelis Potamianos (geboren in Griekenland en wonend in Arnhem) spelen zondag 20 november muziek van over de hele wereld en van alle tijden in het eeuwenoude kerkje de Oude Jan in Velp. Ze treden op als Icarus Duo. Aanvang 15.30 uur.

 "Wat ons als musici drijft, is het creëren van unieke magische momenten en het intiem samenspelen", schrijven de musici. "Het leven is een avontuur en zo hoort de kunst ook te zijn." En zo avontuurlijk is ook het programma dat ze als Icarus Duo samenstelden voor dit concert in de Oude Jan in Velp. Er worden composities gespeeld uit begin 18e eeuw, maar ook van hedendaagse componisten zoals uit Duitsland (Bach), Italië (Morricone), Frankrijk (Barrière), (Zuid-)Amerika (Piazzola) en ook van een geboren Oekraïense componist (Glière). 

Eirini en Aristotelis zijn in het dagelijks leven een echtpaar. Eirini is de altvioolaanvoerder bij het Bach Orchestra of the Netherlands en Aristotelis is de contrabasaanvoerder van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel (voorheen het Gelders Orkest). 

Entree: 15,00 euro, Vrienden Oude Jan 10,00 euro, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar 5,00 euro. Kinderen gratis. Voorverkoop kaarten bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 in Velp. Indien nog beschikbaar vanaf 15.00 uur ter plaatse.
www.vriendenvandeoudejan.nl