Nieuw: Solidariteitsfonds

Vervolg van voorpagina

“En dat het helpt als ze de tussendeur sluiten. Staat die open, dan gaat de warme lucht naar boven en verwarm je de mussen. Radiatorfolie helpt alsmede het gebruik van led-lampen, maar de meeste energie bespaar je door gedragsverandering", vertelt Groen.     

In Arnhem zijn de coaches superactief. Eerst vooral in de wijken Immerloo, Geitenkamp en het Spijkerkwartier. Nu in acht wijken. Jaarlijks werden zo'n 100 huishoudens bezocht. Dat aantal is sterk gestegen. Vorig jaar naar ruim 500.     

"Iedereen krijgt een energietoeslag in november en december. Ook mensen die het niet nodig hebben. Die vragen of ze het geld aan ons kunnen overmaken. Supergaaf. Daarom zijn we het Solidariteitsfonds gestart. Huishoudens die de energietoeslag niet nodig hebben kunnen het geld aan dat fonds doneren. Wij zetten het geld om in hulp en energiezuinig witgoed voor huishoudens", aldus Groen. 

Voor meer informatie kijk op: 
www.energiebankregioarnhem.nl    

Wintermarkt

ARNHEM - Vrijwilligers van de weggeefwinkel De Laarhof verzorgen zondag 20 november een Wintermarkt in De Laarhof aan de Brabantweg 115 in Arnhem van 14.00 tot 16.00 uur.