Liefdesliederenkoor brengt Messiah

RENKUM - Het Liefdesliederenkoor Oosterbeek brengt zondag 20 november Messiah van G.F. Händel ten gehore in de Mariakerk aan de Dorpsstraat in Renkum. Een beroemd oratorium over leven, dood en wederkomst van Jezus Christus. 

Het is ook een heel oud muziekstuk (uit 1741). Toch vinden veel mensen deze muziek mooi. Waar zit dat in? "Alles zit in deze muziek. Troost, liefde, lijden, woede, hoop", legt dirigent Marc Buijs van het Liefdesliederenkoor uit. "Heel mooi is hoe Händel het koor gebruikt. Je hoort vier stemsoorten die om de beurt een regel zingen, steeds een beetje anders. Daarna komt het moment dat ze allemaal tegelijk hetzelfde zingen. Dan denk je: wow, zo is het! Een heel krachtige boodschap."

Ritmisch

"En verder is de muziek ongelooflijk ritmisch. Daar leg ik de nadruk op als ik dirigeer, de muziek danst en moet blijven dansen. Zo wordt het echt een leuke uitvoering!” 
Met medewerking van sopraan Iris de Koomen, alt Rosina Fabius, tenor Mitch Raemaekers en bas-bariton Hans Scholing. Het jong barokorkest The Utrecht Company of Music begeleidt het koor.  

Het optreden begint om 15.00 uur, einde rond 18.00 uur. Er is een pauze na deel II. Meer informatie en kaarten via liefdesliederenkoor.nl. Kaarten kosten 25 euro, jongeren tot 18 jaar/CJP betalen 15 euro. Daarbij is een pauzedrankje inbegrepen.