Tessa Vrijhoef. (Foto: Marieke Zentjens Fotografie)
Tessa Vrijhoef. (Foto: Marieke Zentjens Fotografie)

Tessa uit Blind Getekend werkt bij DELA in Nijmegen

NIJMEGEN - Je moet het maar aandurven: blind een dienstverband tekenen, zónder dat je weet bij welke werkgever je aan de slag gaat. Tessa Vrijhoef uit Nijmegen deed het voor het televisieprogramma Blind Getekend. In de slotuitzending vorige week was te zien hoe de blinddoek afging waarna de veertigjarige ontdekte dat haar nieuwe baan in DELA-crematorium Waalstede in Nijmegen was. “Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag doen!”

Eind vorig jaar zag Tessa de oproep voor Blind Getekend en besloot daarop te reageren. Haar werk in het onderwijs ging ondertussen gewoon door. “Het was best moeilijk om niet op school te vertellen dat ik op tv zou komen. Vervanging vinden in het onderwijs is echt een probleem. Ik heb open kaart gespeeld.”

De opnames voor het programma vonden dit jaar plaats. In augustus werd ze, geblinddoekt, bij haar nieuwe werkgever binnengebracht. Ze had al snel door waar ze was: crematorium Waalstede van DELA, vlakbij haar huis. Daar verdiende Tessa in de proeftijd een vast contract als uitvaartverzorger. Ze wordt nu in- en extern door DELA verder opgeleid in het uitvaartvak.

Dat ze in de uitvaartsector zou gaan werken, was nooit in haar opgekomen. “Ik ben organisatorisch wel sterk en heb ook vaker voor een groep gesproken.” Nu voelt ze zich na twee maanden bij DELA als een vis in het water. “Ik zie hier echt perspectief in, werk met hele lieve collega’s en dit werk geeft echt voldoening.”

“Het is mooi om te merken dat nabestaanden het enorm waarderen dat je er voor ze bent, met ze meedenkt. Het gaat om het regelen van een mooi afscheid, helemaal op maat”, besluit Tessa. 


Bachensemble in De Bakermat

ARNHEM - Het Bachensemble Arnhem – dat al ruim dertig jaar cantates uitvoert in kerkdiensten – treedt zondag 20 november op in De Bakermat aan de Van Nispenstraat in Arnhem. Op het programma werken van de twee componisten die tot de grootste van de barok worden gerekend: Johann Sebastian Bach en George Frideric Handel. 

De twee componisten, in hetzelfde jaar 1685 in Midden-Duitsland geboren, zijn elk hun eigen muzikale weg gegaan. Daarom zorgt een concertprogramma met werken van hen voor de nodige afwisseling.

Van Johann Sebastian Bach worden twee cantates uitgevoerd: ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’, BWV 150, en ‘Allein zu dir, Herr Jesu Christ’, BWV 33. De eerstgenoemde is een jeugdwerk uit 1707, de tweede uit 1724, de tijd dat Bach werkzaam was in Leipzig. Van George Frideric Handel komt allereerst zijn Concerto grosso op. 3, nr. 5 tot klinken. Zijn ‘Nisi Dominus’ besluit het concert.

Het Bachensemble Arnhem staat onder leiding van Thea Endedijk-Griffioen en Pieter Endedijk. Aanvang 15.30 uur. Kaarten 20 euro aan de deur, online 17,50 euro, CJP/studenten 12,50 euro, tot 12 jaar gratis. Meer info en kaarten: www.bachensemblearnhem.nl.

Epilepsie Café 
in ‘t Huukske

ARNHEM - Er is dinsdag 22 november een Epilepsie Café in Buurthuis 't Huukske aan de Mauritsstraat 22 in Arnhem van 19.30 tot 21.30 uur. Een neuroloog van Rijnstate gaat in op vragen. Toegang gratis. 

Meer informatie en aanmelden (verplicht) via Gerda Legebeke, 026-3114472 of arnhem@epilepsiecafe.nl. Vermeld dan je naam, telefoonnummer en aantal personen.