Een gedeelte van het vrijwilligerscorps.
Een gedeelte van het vrijwilligerscorps. Foto:

Vrijwilligerswerk op kasteel

ROZENDAAL - Op kasteel Rosendael is zaterdag 19 en 26 november een informatiemiddag voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk op het kasteel. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden voor de middag niet verplicht maar mag via: rosendael@glk.nl. 

Er vinden in en rond het kasteel regelmatig (kinder)activiteiten en themarondleidingen plaats. Het vaste team van kasteelmanager en kasteelmedewerkers wordt ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Dankzij de inzet van vrijwilligers kan het kasteel zo beheerd en geëxploiteerd worden dat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. 

Kasteel Rosendael is nu op zoek naar vrijwilligers die mee gaan draaien bij de kaartverkoop, in de kasteelwinkel, gastheren/vrouwen voor het ontvangen en begeleiden van de bezoekers in het kasteel, het verzorgen van rondleidingen in kasteel en park en het ondersteunen bij de housekeeping & collectiebeheer. 

Vrijwilligers krijgen gratis toegang tot alle zeven opengestelde kastelen van GLK, ontvangen het kwartaalmagazine Mooi Gelderland en het rijk geïllustreerde gids Beleef! over alle GLK gebieden. Daarnaast kunnen vrijwilligers deelnemen aan taakgerichte cursussen en uitjes en ontvangen reiskosten tot een maximum van 50 kilometer. Vrijwilligers zijn beschikbaarheid van gemiddeld 4 keer per maand, waarbij flexibel inroosteren mogelijk is.

Meer info over vrijwilligersfuncties: www.glk.nl/help-mee.