Bijscholing over sporters met visuele beperking

ARNHEM - Uniek Sporten ondersteunt sportverenigingen op het gebied van aangepast sporten. Samen met Bartiméus verzorgt Uniek Sporten op donderdag 1 december de bijscholing 'Sporters met een visuele beperking'. De bijeenkomst in de gymzaal van het Biovakantieoord aan de Wekeromseweg 8 in Arnhem is van 19.30 tot 21.00 uur. 

Er wordt gestart met theorie: visuele beperking, wat is dat? En welke gevolgen heeft een visuele beperking voor het bewegen? Ook worden de randvoorwaarden voor deelname aan sport en beweegactiviteiten besproken. Welke aanpassingen zijn er in materiaal en sportfaciliteiten zodat ook inwoners met een visuele beperking kunnen sporten en bewegen? Daarna gaan de deelnemers aan de slag met het praktijkgedeelte. "Met simulatiebrillen gaan we zelf ervaren hoe het is om verschillende sporten uit te voeren met een visuele beperking."

Iedereen die actief is binnen de sport is welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 28 november via de website www.unieksporten.nl of stuur en e-mail naar regioarnhem@unieksporten.nl. Na afloop van de scholing ontvang je een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing licentiepunten oplevert.