Schikgodinnen, werk van kunstenaar Niels van Bunningen. (Foto: Rob Kleering)
Schikgodinnen, werk van kunstenaar Niels van Bunningen. (Foto: Rob Kleering) Foto: Rob Kleering, provincie Gelderland

Tentoonstelling 'Een dunne lijn' in Huis der Provincie

'Met kunst beetje leefbaarheid vergroten'

ARNHEM - Gedeputeerde Peter van ’t Hoog opende onlangs de kunsttentoonstelling ‘Een dunne lijn’ in het Huis der Provincie in Arnhem. De tentoonstelling, die gaat over kunst en empathie, is nog tot 2 februari 2023 te zien. 

Verschillende werken uit de kunstcollectie van provincie Gelderland zijn samengebracht voor de tentoonstelling met de titel ‘Een dunne lijn, over kunst en empathie’. Het idee achter deze tentoonstelling is dat kunst veel méér kan zijn dan een mooi schilderij aan de muur. 

Peter van ’t Hoog: “Door kunst te ervaren, is het mogelijk door de ogen van een ander te kijken. Als je een boek leest, een film kijkt, naar het theater gaat of een museum bezoekt, dan word je meegenomen in een leven dat heel anders is dan dat van jou. Wat je dan ervaart, kan leiden tot een onverwacht gevoel of idee. We willen bezoekers de kans geven om via de geëxposeerde kunst met iemand anders in gesprek te gaan. Zo hopen we de empathie, en daarmee ook een klein beetje de leefbaarheid, te vergroten.”

Bijna 70 kunstwerken van 36 kunstenaars uit de kunstcollectie van provincie Gelderland zijn samengebracht om de dunne lijn tussen de bezoekers onderling en tussen bezoekers en kunstwerken te vervagen. Iedereen is welkom tijdens kantooruren. De kunstwerken zijn te zien op de eerste verdieping van het Huis der Provincie, in de oost- en west-gang en de doorgang achter de statenzaal. Let op: gesloten tussen kerst en oud en nieuw.


Voor belangstellenden biedt de provincie een rondleiding aan langs de kunstcollectie van de provincie Gelderland, met speciale aandacht voor de tentoonstelling ‘Een dunne lijn; over kunst en empathie’. Deze rondleiding is 8 december van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via https://rondleidingkunstcollectiegelderland8december.gelderland-events.nl/

Bent u met 10 personen of meer, dan kunt u ook een aparte afspraak maken voor een rondleiding. Mail naar kunstcollectie@gelderland.nl