Jay Jay’s Border Jazzmen. Lees: Jazz in de kerk.
Jay Jay’s Border Jazzmen. Lees: Jazz in de kerk. Foto:

Jazz in de kerk

LATHUM - Het podium van de Lathumse kerk is vrijdag 18 november voor de zeskoppige band Jay Jay's Border Jazzmen. Aanvang 20.00 uur. Entree: 12,50 euro. 

Een jazzorkest met een eigen, frisse stijl. Met onder andere country, latin-jazz en close-harmony heeft de band een breed publiek voor zich weten te winnen. De band bestaat uit Jac Meijs op trombone, Petro Wijnen op trompet, Rob Koch op banjo en gitaar, Etienne Beyé op bas, Cor van Hoften op drums en Peter van den Bremen, op klarinet en sax. Een plek reserveren kan via e-mail vrienden@kerklathum.nl onder vermelding van ‘Jazzmen’. 

Boekpresentatie 'Heel de natuur (behalve vogels)'

ARNHEM - In 2017 verzamelde Koos van Zomeren zo goed als alles wat hij in veertig jaar over vogels geschreven heeft. Toen was al duidelijk dat dit hooguit de helft was van wat hij in totaal over de natuur in (en buiten) Nederland aan teksten had geproduceerd. Dit tekort wordt met 'Heel de natuur (behalve vogels)' ruimschoots opgeheven. 

Dit boek is een bloemlezing van wat Van Zomerens literatuur aan natuur te bieden heeft: van weids waterland en glooiende bosgebieden, orchideeën en klokjesgentiaan, otters en hazelwormen, een koe in de IJssel en een onderkoeld aapje in Blijdorp tot en met de honden in zijn leven. Het boek wordt zondag 20 november gepresenteerd bij Boekhandel Het Colofon in Arnhem. Van Zomeren wordt geïnterviewd door Jean-Pierre Geelen. Publiek is welkom van 10.00-12.00 uur. Vrij entree. Graag vooraf aanmelden via bestel@hetcolofon.nl.

Wandeling over Hemelse berg 
en Pietersberg

OOSTERBEEK - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen woensdag 23 november een wandeling over de Hemelse berg en Pietersberg. 
Deze landgoederen sluiten aan bij de Lage Oorsprong. Het is een gebied met een rijk verleden. De boswachters vertellen tijdens de excursie over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied en de deelnemers nemen een kijkje bij het zwembad. Ook is bijzonder dat in dit gebied bedriegertjes verstopt zitten, dus pas op waar je loopt! Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start om 13.30 uur. De wandelig duurt circa 2,5 uur. Deelname: 5,00 euro, 4 t/m 12 jaar 2,50 euro, donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Arnhemse 
kickboksroman

ARNHEM - De Arnhemse schrijver Peter Bierhaus schreef een roman. Het boek wordt 19 november gepresenteerd bij boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem. De titel van de roman is Rotzak

Het boek speelt voor een belangrijk deel in Arnhem in de jaren zestig, zeventig en in het nu. De hoofdpersoon Robbie groeit op in Presikhaaf en wordt een gewelddadige puber. Hij verhuist naar Amsterdam, gaat daar schrijven voor Panorama en handelen in drugs. Het boek bevat veel geweld en seks maar tussen de regels door wordt duidelijk dat Robbie veel meer gevoel heeft dan hij zelf beseft. Het loopt slecht met hem af. Het boek is te koop vanaf 19 november in de boekhandel en via info@afdh.nl.

Winterfair in en rond Elderhof

ARNHEM - Wijkvereniging Elderveld houdt zaterdag 19 november een Winterfair in en rond het Winkelcentrum Elderhof aan het Elderveldplein. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen welkom. Van alles is te koop, zowel voor Sinterklaas als de Kerst. Als de tas gevuld is met cadeautjes, is er misschien nog tijd voor een kom snert, beker chocolademelk of een glaasje glühwein. Er worden lootjes verkocht en het eind van de dag drie prijzen verloot.