Europese prijswinnaars met rechts de Arnhemmer Tijn Lorist.
Europese prijswinnaars met rechts de Arnhemmer Tijn Lorist. Foto: eigen foto

Bronzen karatemedaille voor Arnhemmer

Algemeen

ARNHEM - Twee Arnhemmers zijn afgelopen weekend afgereisd naar Lissabon om mee te doen met het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate. Tijn Lorist en Mees Bosgoed zijn allebei lid van Gouken Dojo in Arnhem. 

Voor Mees was het de eerste keer dat hij deelnam aan een internationaal toernooi. Als huidige Nederlands kampioen in zijn klasse, heeft hij prima gepresteerd. Zijn eerste partij werd na twee minuten verlengd en na 4 minuten vechten verloor Mees niet op een scheidsrechters beslissing. Uiteindelijk eindigde Mees op een mooie vierde plaats. 

Tijn had zijn zinnen gezet op een plek in de finale op het onderdeel kata. Na twee keer een vijfde plaats te hebben behaald op het EK en het WK, heeft hij hard gewerkt om dit te realiseren. Naast het maandenlang dagelijks trainen van zijn kata’s, bestond de voorbereiding ook uit het analyseren van videobeelden van zijn (voornamelijk) Spaanse concurrenten. Uiteindelijk is dit beloond met een derde plaats. 

Volgend jaar zijn de Wereldkampioenschappen Kyokushin Karate in Valkenhuizen in Arnhem. Daar zijn Mees en Tijn weer van de partij, net als een aantal andere leden van Gouken Dojo met de verwachting weer hoge ogen te gaan gooien, aldus de Arnhemse sportclub.